The Art of Change

Veranderen: hoe doe je dat? Dat willen wij altijd verbeteren daarom staat bij ChangeVision interactie voorop. Met opdrachtgevers, met relaties, met mede-opdrachtnemers, en vooral met elkaar. Reflecteren: dat zijn de momenten om te leren.

En om echt de vinger achter de crux te krijgen, kiezen we jaarlijks een onderwerp om verder uit te diepen. Wat drijft creativiteit bij mensen? Wat bepaalt de sfeer in een onderneming? Wanneer gaan bedrijven duurzamer worden? Hoe maak je de organisatie meer actiegericht? Wat is ‘The Art of Change’.

Het zijn de onderwerpen op de agenda van de bestuurder. De onderwerpen waar meestal weinig tijd voor is, maar die wel de effectiviteit van de organisatie bepalen. Die diepgang maken we graag samen met onze relaties verenigd in onze triple-EEE community. Een jaar van observaties, reflecties, studiereis verslagen, prikkelende artikelen, boekreviews, handige links en discussies aan de ronde tafels.

Exponentieel Veranderen

“Exponentieel Veranderen” gaat over het loslaten van de bestaande structuren in het gebruik van nieuwe technologie. Door die nieuwe technologie komen veranderingen in een stroomversnelling. Hoe gaan we hiermee om en hoe pakken we dit aan? Welke hefbomen zijn er voor het omgaan met de veranderingen in het digitale tijdperk?

Het geweten van groei

Het geweten van groei gaat over het in de bestuurskamer op de agenda krijgen van een nieuw ethisch kompas. We werden getriggerd door de VPRO Tegenlicht uitzending waarin Kate Raworth haar model van de Donut Economie uit de doeken deed.

Data Science en AI

De werkelijkheid vandaag de dag is een complex van factoren die elkaar beïnvloeden. Met modellen vat krijgen op de werkelijkheid in deze wereld van diffuse informatie is voor de mens niet mogelijk. Data Science is de tak in de wetenschap die waarnemingen van de werkelijkheid gebruikt om inzicht te krijgen in de actuele situatie.

Ontketend

Er zijn tal van veranderingen die de markt domineren: de digitale transformatie, de revolutie van blockchain technologie en de doorbraak van duurzame energie. De rode draad is dat alle veranderingen de potentie hebben om “disruptive” te zijn: nieuwe spelers plaatsen zich met onwaarschijnlijk gemak en lage kosten in een bestaande markt.

De Werkondernemer

Het realiseren van continue waardecreatie door autonome werknemers: de werk(onder)nemers. Als consument nemen we de regie al vaak in eigen handen. Of het nu gaat om de kinderoppas, taxidiensten, mantelzorg, boodschappen, vakanties of financiële diensten, we regelen het allemaal zelf.

Het einde van de hark

De apenrots gaat over ego en macht. Het veilige nest over de behoefte van samenzijn in een afdeling. Het mierennest gaat over de complexiteit van samenwerking door de organisaties heen. De Dodo is het synoniem van de specialistische functie: vroeger erg gewaardeerd en inmiddels werkzaam vanaf de eigen plek op de zolderkamer.

Doen is het Nieuwe Denken

De focus ligt in deze diepgang op het creëren van beweging. Van reactief naar proactief. Initiatieven nemen. Het gaat over dingen laten ontstaan vanuit creativiteit, in diversiteit en chaos, vallen en opstaan, verbeteren, en fouten durven maken.

It Takes 2 to Tango

Hoe komt het dat relaties in het werk zo verstoord kunnen raken dat de put steeds dieper gegraven wordt. Hoe draai je die situatie om? Waardoor wordt dit veroorzaakt? In deze diepgang zijn we met name ingegaan op de basis van succesvolle outsourcing.

The Smell of the Place

Als je een bedrijf binnenstapt voel je het meestal direct: hier hangt een goede sfeer. De medewerkers en klanten ervaren plezier, ze werken moeiteloos samen en iedereen is trots op de onderneming. Het opbouwen en in stand houden van zo’n positieve instelling is leuk maar lastig, en het wordt steeds noodzakelijker.

Trust or Control

‘Trust or Control’ voert terug op de genen van ChangeVision. Bij alle ontwikkelingen van ChangeVision in The Vision Web, Park de Werve, de EEE sessies, de glossy’s die samen worden ontwikkeld, en alles daar omheen hebben hun oorsprong in het feit dat er bewust gekozen is voor Vertrouwen als uitgangspunt. Deze genen vinden hun oorsprong in het BSO van Eckart Wintzen.

Ondanks of Dankzij de crisis.

Wat gebeurt er bij U in een crisis?  Waar waar ligt de toekomst? Wat gaat er goed tijdens de crisis? Wat zijn de succesfactoren? Hoe komt dat?  Wat bepaalt het succes in een crisis? Waar ligt dat aan? Wat is nu eigenlijk belangrijk?