“Een paar jaar geleden liep ik snel wat trappen op. Mijn overgewicht deed mij naar adem happen en behoorlijk gaan zweten. Een serieuze wake-up call voor een vijftiger. Dus gedaan wat veel mannen van die leeftijd doen. Met rare fietsbroek en buik op de fiets gesprongen en eens kijken of dat iets voor mij was. Van aanvankelijk zondagochtend rijder is deze hobby wel iets meer geworden. Inmiddels een behoorlijk aantal kilo’s lichter heb ik in Europa reuzen zal de Calibier en de Ventoux bedwongen. En ja fietsen heeft iets geweldigs. Je bent buiten, het weer is altijd een verrassing. Je kan kiezen of je links of rechts gaat. Je leert de grenzen kennen en het is met de andere ‘mamils’ ook gewoon leuk om te doen. Ook in onze maatschappelijke carrières leren we onze grenzen kennen, zijn de omstandigheden wisselend en moet je keuzes maken. In dat werkveld een rol spelen om mensen helpen hun mogelijkheden te ontplooien of hun grenzen te bepalen geeft mij net zo een goed gevoel als de streep van de top over rijden van de Col du Tourmalet.”


Verbindingen:    Mindfulness, een 30 jaar oude methodiek die een goed tegenwicht biedt in de drukte van onze westerse maatschappij. Deze methodiek vind zijn oorsprong in het Boeddhisme, is verrassend niet zweverig en helpt veel mensen in dagelijkse lichamelijke en psychische problematieken. De komende jaren zal ik mij hier verder in verdiepen door trainer te gaan worden en mijn kennis en vaardigheden 1 op 1 in te gaan zetten en ook in de zakelijke context in te brengen. Net zoals bedrijven als Google en Apple of The house of Parlement in Engeland doen.

Mobiel:
   06 51 217 324

E-mail:
   peter.van.gelder@changevision.nl