Mijn viool is een Francois Barzoni uit 1891. FB staat er in de hals gegraveerd, en dat zijn toevallig ook mijn initialen. Ik koos de viool vanwege de heldere en tegelijk warme toon. Hij heeft iets uitbundigs, dat past bij mij. Ik ben iemand die graag het liedje speelt. Hoewel de altviool mij ook uitstekend bevalt. Dan gaat het erom dat je me je spel de klanken mooi invult.

Ik kan enorm van muziek genieten! Oude instrumentale barok vind ik prachtig. Het is muziek gebaseerd op harmonie en samenklank. Door die hele zuivere akkoorden voel ik mij het meest geraakt. Maar ik houd ook van Bruckner en Brahms. Ooit was mijn ultieme droom: Brahms’ vioolconcert spelen. Dat heb ik opgegeven, want het is te moeilijk.

Muziek betekent voor mij het uiten van emoties die je niet op een andere manier kunt uiten. Het is een taal waarin de nuances toonaangevend zijn. Je moet in een fractie van een seconde kunnen reageren. Techniek is ook belangrijk, het moet zuiver zijn. Maar of iets mooi klinkt hangt af van de subtiele kleinigheden in het spel. Muziek is het onzegbare aanvoelen.

frbo_viool[1]Verbindingen:    Adviesbureau KEI
Mobiel:    06 50 277 376
E-mail:    frank.bons@changevision.nl